Franks pulkapremiär

Nu är jag här igen, på mammas och pappas kontor. De tror att jag sover, men jag smög in hit för att berätta en sak för er. Varför jag är här, det vet ni ju redan, jag har ju dagis och nattis här hos mormor och morfar. Det är guld. Men det jag ska säga är att jag har åkt pulka.

Hallå, fattar ni? Pulka. Det är som en låda som man kan åka i när det är snö tydligen. Och det där med snö har jag ju typ bara sett en gång innan, så jag tyckte bara att det var spännande. Så spännande att jag fick sitta fastspänd i pulkan. Sen körde jag plogen med ena handen i snön för att känna hur det kändes. Det var lite blött och kallt och det blev mönster när jag åkte.

Först drog morfar mig en sväng sen gjorde mamma det. Jag provade förta gången i lördags, men morfar har sagt att vi ska åka i morgon igen. Åh, vad jag längtar! Bäst att jag går och lägger mig så att det blir imorgon snart. Har ni åkt pulka, om inte så gör det, passa på när det där vita ligger på marken, för det vet man inte så noga hur länge det ligger kvar.

Aja. Mamma ringde och sa att hon hade gjort snöänglar idag, det får jag prova en annan dag. Puss och kram och sov gott nu godingar!

Kommentera