Franks önskelista

Alltså, fattar ni, jag fyller ett år på onsdag. 1 år. Hur stort är inte det? Jag fattar det inte riktigt, men mamma tjatar uppmuntrande och glatt om det, att på onsdag blir du ett år Frank, och ja’ba flinar med mina sex tänder (fem och en halv om man ska vara petig för två syns inte så väl) och instämmer att ja, så är det ju.

Tydligen har man kalas när man fyller år. Kalas låter trevligt, man kan få presenter. Jag har hört att det är några som har frågat mamma och pappa vad jag önskar mig, de säger att jag inte behöver en pinal till, att det går bra med en tom skokartong så att jag får leka med papperet och kartongen. Men hallå! Fråga mig då, lite mer än så vill jag väl ha på min allra första födelsedag. Så jag tänkte att jag gör en liten önskelista om det nu är någon som vill trotsa mamma och pappas tips menar jag.

Jag blev ju väldigt förtjust i mina sysslingars (eller pysslingars, oklart det där) discokula, så en sån vore ju himla fränt att ha. Särskilt med tanke på att det mest intressanta som finns är lampor, fast jag kallar dem för mamma. Plus att jag är en fena på att hitta gunget när mamma sätter på lite sköna bitar. Sen tänker jag att en servis vore kul, nu när jag har fikat sönder koppar på bilhallen. En barnservis för små knubbiga fingrar, alltså (bilderna på servisen hittade jag här, hos en Hanna). Eller nästan vad som helst från Butik Glad.

Och så småningom önskar jag mig en bilbarnstol, men än så länge har jag inte växt över kanten på babyskyddet, men liksom, när man fyller ett år så är man faktiskt ingen bebis längre. Så det så.

Hur som helst, huvudsaken är att mina inbjudna gäster kommer och leker lite med mig. Och vet ni, imorgon fyller min bästis Vincent år, men det berättar jag mer om sen tror jag, nu ska jag äta middag med mormor och morfar.

Kram so long godingar!

Kommentera