Frank och vattenpölen

Ni vet att jag var i stugan efter att vi hade firat mormor, som bekant kom inte snön förrän igår så när vi var där var det mest regn och vatten. Mamma berättade glatt om att vi skulle gå och hoppa i vattenpölarna, jag förstod inte riktigt tjusningen i det men tänkte att det var lika bra att följa med och inte vara så motsträvig. Min overall däremot var aningens tight på sina ställen och det var inte helt lätt att gå. Men jag traskade iväg och pekade på allt jag kunde se.

Sen kom vi till en såndär vattenpöl, som en liten sjö mitt på vägen och där skulle jag tydligen leka. Jahaja. Märkligt. Mamma tog kort och tyckte att jag skulle känna in pölen, pappa muttrade och försökte hejda mig från att suga av vantarna som jag doppat i vattnet, mamma skrattade och sa att så kommer jag i alla fall göra när jag går på dagis. Ja, inte vet jag heller, men vill de att jag ska träffa en vattenpöl så måste jag ju få smaka så att jag vet vem eller vad det är jag träffar. Därför satte jag mig rätt i pölen och kände efter ordentligt, men nej, särskilt mycket vatten drack jag inte. Jag menar, hur gott ser det ut om man kollar på nära håll, inte alls särskilt utsökt.

Och nu fattar jag varför mamma ville att jag skulle träffa en vattenpöl, det var ju jätteroligt. Som att bada fast med kläderna på, jag kunde plaska och känna med vantarna, det gills kanske inte riktigt, men det var bra med vantar så jag inte blev kall. Och jag fick hoppa så att det skvätte, fast då hoppade mamma och jag tillsammans. Jag är inte så hoppig än, särskilt inte i små sjöar som finns mitt på vägen. Åh nej.

Men ja, det var roligt minsann. Och igår när det var alldeles vitt av snö när jag vaknade så tyckte mamma och pappa att vi skulle ut i snön och leka. Jag följde givetvis med i min nya overall, den här gången en för stor overall, men ändå. Pulkan har jag hos mormor och morfar så jag fick åka snöskyffel och det var så bekvämt att jag somnade.

Det ska vara gött att leva som mamma brukar säga.
Nej, nu ska jag ge snön en ny omgång, jag måste ju få revansch sen igår.

Kommentera