Frank hos barnmorskan

Ja, nu kan man ju tro att jag var till min barnmorska med mamma för att genomgå ytterligare en prickfri besiktning, men se, så var det inte. Jag fick följa med mamma till hennes barnmorska, gnägga om preventivmedel, kolla blodtryck och så det tokigaste av allt, vara med på en undersökning. Urk. Jag vet. Daaah!?

Först trodde jag att jag skulle få krypa runt där inne på golvet, lattja lite med knapparna till sängen, trycka upp och ner ni vet. Det fick jag så klart inte. Jag fick inte ens vara på golvet. Istället satt jag på mammas mage. Märkligt. Mycket märkligt. Men bra för då förstod jag inte riktigt vad det var som ägde rum i den där gäststugan. Men jag fick ett likadant verktyg som barnmorskan, eftersom jag helst ville sno hennes.  Det var snällt förstås. Jonglerade lite med det och sen kastade ner det på golvet ihop med ett efterföljande garv. Bra undersökning.

Och rätt var det var hade gäststugan fått godkänt, jag hade hoppat ner från sängen och lekt vidare med en docka. Mamma, hon var lugn som en filbunke och velig inför preventivmedel, men det är tydligen bra att ha, särskilt om jag inte ska få ett syskon snart. Och det är jag inte alls särskilt sugen på, jag väntar gärna nått år eller två så jag åtminstone kan lära hen allt jag kan, nog för att jag kan en hel del nu, men fatta sen.

Så om ni senare undrar varför jag kan berätta om undersökningar där man får sitta på magen, så vet ni varför nu…

Kommentera