Frank firar

Jag var som bekant hos mormor och morfar på mitt första nyår, inte för att mamma och pappa inte ville vara med mig utan för att de skulle bada bastu och göra kärringdopp i svinkallt vatten och det är inget för mig än, dessutom ville jag ju se morfar smälla raketer. Om vi säger såhär, bara att se morfar i pannlampa i mörkret är spännande nog. Att han dessutom tänder på en låda som det smattar och lyser om, det är sannerligen än mer spännande och roligt. Och för er som undrar, självklart hade jag hörselskydd när mormor och jag beskådade fyrverkeriet och nej, det skedde inte vid tolvslaget. Herregud, då sov jag ju som en liten gris.

Och som om det inte var nog så kostade jag på mig en sovmorgon på nyårsdagen och firade mormor med glada tillrop framåt åttasnåret. Sen var det fix och trix och en något stressad morfar, fast jag visste ju att mamma skulle komma sen och styra upp hela middagen, så jag var lugn inuti och livlig utanpå.

Sen när jag hade tagit en stödvila, fått lite mat, tittat på folk som jag knappt sett innan så plinga det på dörren. En okänd snubbe kom med paket och sen blev det ett himla liv, mormor började tala i tungor med tre till som såg nästan likadana ut som mormor, jag blev aningens förvirrad och påpekade till mamma och pappa att det nog var dags att lämna festen innan det blev på tok för mycket intryck. Så vi åkte hem.

Sen blev det den 2:a januari och jag följde med hela tjocka släkten till Brödernas på Saluhallen. Åt mitt godaste rotmos någonsin, inte så svårt eftersom jag aldrig ätit det innan. Försökte beställa lite fisk men det var ingen som såg mig, tittade mest på alla lampor och fick syn på en klocka, matade mamma lite och gick runt där i strumplästen. Finemang.

Det var det med det. Sen tog mamma och pappa med mig till stugan där jag fick lattja runt lite, undersöka en vattenpöl och se Wilma jaga möss, men det tar vi en annan gång.

Kommentera