Frank åker traktor

Alltså ni skulle sett mig idag. Jag åkte traktor! Japp, ni hörde rätt. Jag fick åka traktor. Jag hade sagt det till mina kompisar på dagis och de trodde nog inte riktigt på det, men jag vet ju att Öland betyder Pelle och traktor. Det sa Pelle till mig senast vi var här., nämligen. Mamma och pappa berättade ju stolt att vi skulle till Öland på påsk, men så fort någon frågade mig var jag skulle åka så ba’ jag ska till Pelle med stora traktorn. Same same but diffrent. Liksom.

Pelle har varit hos oss nästan varje dag när vi har varit här men idag så åkte vi till honom och jag fick titta på traktorn. Pelle hade tagit fram den så att jag skulle få åka. Alltså världens snällaste låsasmorfar. Först satt jag där själv och bara kuckilurade en stund, sen kom mamma och så rätt var det var kom Pelle och så dundrade han igång traktorn. Spännande som bara den.

Jag blev alldeles stum och tyckte att det var väldigt intressant. Jag tänkte att det var lika bra att hålla min entusiasm lugn så att inte Pelle skulle börja köra traktorrace ordentligt, då hade ju mamma blivit åksjuk och jag hade skrattat så att jag kissat på mig.

Men nu gick det lugnt till. Först åkte jag ett varv tillsammans med mamma och Pelle och då tömde vi lite löv och små pinnar på en stor hög så att hela traktorn stegrade sig. Fränt. Sen fick pappa följa med på två varv och då åkte vi lite längre och lämnade stora stockar som Pelle ska göra ved av. Och då var det ett sånt skönt gung i traktorn att jag nästan somnade.

Värsta bästa förmiddagen. Och nu har jag fått påskägg med lite choklad i. Det är fina grejer det. Och mamma och pappa och resten håller på och göttar sig på morbrors goda mat. Med andra ord har jag det bra här. I fall ni undrade.

Påskpuss på er raringar!

Kommentera