Från sensommar till jul på 24h

I går skulle det som sagt vara sensommar här, kräftskiva, barfota-Ernst och sommarpyssel. Glöggen gömd i städskrubben och julpyntet kvar i källarförrådet. Jag är egentligen inte jätteförtjust i julpynt. Jag tycker att vissa saker är fina men det mesta är lite för gulligt för mig. Jag har visserligen lite julkrafs att ta fram, vilket jag nu också har gjort. Men det känns som om det lätt kan bli för mycket. Så här i hemmet är det sparsmakat med jul. Jag tror att det skulle vara skillnad om vi bodde i hus och hade barn, för då skulle jag nog vilja ge barnet samma julkänsla som jag fick när jag växte upp. För jag tycker t.ex. att mina föräldrars hem är väldigt fint när de har pysslat fram julen, men det har nog mer med känslan att göra, för jag vill som sagt inte ha tomtar överallt. Jag ska nog i och för sig klä om Ann till tomte, men innan jag hittar tomtedräkten så får hon nöja sig med lysande juveler.

Kommentera