Förlöst, del 4

20130125-222234.jpg

När jag hör Christina säga att han är nog ute innan kl 12 så blir jag lite lättad. Bara en halvtimme kvar innan vi får träffa våran Frank. Om Frank nu inte är en Agnes. Men det skulle också gå alldeles utmärkt. Fasen vilken grej. Vårat barn. Och en halvtimme till av smärta i spridda skurar det kan jag stå ut med. Även om jag aldrig trodde att jag skulle vråla så här mycket. Rätt ut bara. Ronja Rövardotters vårskrik är ingenting mot det här.

När Christina yttrat denna mening så fattar jag att det där jag trodde var mitt livs moment i kategorin för eventuell halvoffentlig avföring i själva verket var just krystningsvärkar så tog jag i utav bara helvete när värken kom. Jag struntade i lustgasen och skrek rätt ut. Och tänkte hela tiden att nu går jag av på mitten, men det är det värt. Nu ska gossen ut. Jag kommer vilja vara en legogubbe som kan byta underkropp med någon sen, men det får det vara värt. Nu ska jag bli mamma. Så det så.

Åh jävlar vad det kändes. Jag kände mig som en häst som födde fram ett föl. Det sved och tryckte på som bara den. Tre krystningsvärkar senare var det liv i luckan. Bebisskrik och navelstäng och hej vad det går. Klockan 11.36 kom Frank till världen. 11.36 den 22 januari 2013. Ett magiskt klockslag och datum. Och nu blev jag nog lite religiös.

Franktastic!

Jag trodde att jag skulle böla av lycka, men var nog mest i chock och undrade om det var en pung på krabaten. Det var det. Frank var hos oss och jag var så jävla stolt över mig själv, jag var helt enkelt bäst. Även om jag sprack lite grann, men tro fan det när livet kommer ur en. När jag frågade Karolina och Christina om det såg ut som en aula down stairs så fick jag till svar att det mer var som en gäststuga, och det får väl vara bra nog…

Och känslorna efter den här förmiddagen och vad som hände sen…det får ni snart reda på. En sak är säker, att mössan gjorde lite av succé även om den var lite stor.

Kommentarer

 • Elin säger:

  Åååå vad det var kul å intressant att läsa om din förlossning och dina tankar!!!!:) du rockar!!!!:) kram Elin Sandegård

  Den 26 januari 2013 kl. 16:41
 • Eva säger:

  Tack Elin! Vad roligt att du läst! Hoppas att du har det grymt i LA. Kram kram

  Den 26 januari 2013 kl. 18:17
 • Stina säger:

  Haha åter igen ett gott skratt av fin text. Ja gäststuga är helt ok ändå 🙂 Grym kvinna du som fixa bebis till jorden

  Den 26 januari 2013 kl. 21:55
 • Anna säger:

  Eva- fantastiskt! Suger in varenda ord – skrattar samtidigt som tårarna rullar – så franctastic!

  Den 27 januari 2013 kl. 00:14
 • Eva säger:

  Tack Stina och Anna! 🙂

  Den 27 januari 2013 kl. 20:31

Kommentera