Förkylningskonstateranden…

Både Frank och jag är förkylda. Frank har dessutom feber och vaknade varm som en kamin imorse. Lilla gubben. Nu sover han igen, i liggdelen till vagnen. Han ligger här bakom ryggen på mig och sussar och jag tänkte hålla mig vaken, slösurfa och rapportera lite om tillvaron under tiden. Dagen till ära har vi dessutom kört en sådan mönstermix på våra kläder att man blir lite yr i huvudet bara därför. Randigt och rutigt, hit och dit. Ungefär som bacillerna i kroppen kan jag tänka mig, ingen ordning på någonting.

Det, det där emot är ordning på är kiosken, den har bommat igen tillsvidare. Och utan protester från min hängivne stamkund, det måste ändå ses som en seger. Inga konstigheter. Nu blandas det bara drinkar i tid och otid, vilket känns helt okej.

En annan grej som det är ordning på, det är pottbestyren. Nog för att jag kan verka tjatig nu, men det är fasen bland det bästa med Frank och även mitt bästa tips till andra småbarnsföräldrar. Sätt krabaten på pottan så fort hen kan sitta ordentligt. Jag kommer inte ihåg senast vi hade en bajsblöja. Hur skönt som helst. Sen får som sagt framtiden utvisa om det har någon betydelse på själva avvänjningen av blöja, men det här känns ju som ett steg i rätt riktning.

Och till sist, något som det inte är ordning på. Kommentar på inläggen. Nog för att jag skriver oavsett, som ni märker, men är det inte lite humor att ställa frågor utan svar, typ som Jeopardy utan deltagare, bara en hängiven Magnus Härenstam som skriker ut frågorna till publiken, men de sitter knäpptysta. Och blogglovin, hur gulligt är inte det, att jag har en följare och så sitter hundra andra bakom en stubbe och lurar. Det är roligt det här.

Och ja, nog är det sista skrivet med en gnutta ironi, för jag kommenterar inte heller jämt men jag är verkligen nyfiken på vilka ni är som sitter där bakom stubben och lurar, någon som vill avslöja sig?

Kommentarer

 • Elin säger:

  Hej! Jag ger mig gärna tillkänna! Jag hittade hit via instagram och (favorit)butiken GLADs sida där du gjort en kommentar tror jag. Jag är 34 år, bor också i Örebro, på norr, på Kaserngården. Har en son som nu är drygt 1,5 år gammal. Flyttade hit för 2 år sedan och känner mig fortfarande ”ny” i stan. Gillar din blogg så väldigt mycket då den helt enkelt inspirerar mig på många sätt och visar mig sidor av min ”nya” stad som jag kanske inte skulle hittat själv annars. Tack!

  Den 20 november 2013 kl. 20:26
 • Vuka säger:

  Jag sitter å lurar bakom en stubbe

  Den 20 november 2013 kl. 22:13
 • Eva säger:

  Bra Vuka då vet jag var jag har dig 😉 Extra roligt att du tittar fram bakom stubben och hittar hit ibland. Puss på dig fina!

  Den 21 november 2013 kl. 16:00
 • Eva säger:

  Hej Elin!

  Jösses vad glad jag blev för din kommentar, att du ville ge dig tillkänna och dessutom erkänna att du gillar min blogg 🙂
  Tusen tack! Då bor vi ju nästan grannar, vi bor i Rynninge 🙂 Och vad roligt att du hittade hit genom instagram och visst vill man helst flytta in i butik GLAD? Hoppas att du mår utmärkt och hojta till om du önskar något särkilt inlägg, eller om du kanske vill ha något mer tips om Örebro. Var kommer du ifrån och hur hamnade du i Örebro?

  Tack igen för din kommentar och varmt välkommen till min blogg!

  Bästa hälsningar
  Eva

  Den 21 november 2013 kl. 16:00
 • Elin säger:

  Det var så lite så 🙂 Ja, butik GLAD är fantastisk, jag har aldrig kommit ut tomhänt… vilket tyvärr medför att jag måste begränsa mina besök för att inte helt ruinera mig. Jag är från Stockholm, träffade kille som bodde här, blev gravid och fick glatt flytta hit. Ett mycket bra beslut som jag sällan ångrar. Trivs så himla bra här i stan och särskilt på norr. Gillar dina promenadbilder från rävgången/rynningeviken då jag spendererade massor av tid där promenerandes under mitt första år som örebrobo och föräldraledig. Tack igen för härlig inspiration och blogg!

  Den 22 november 2013 kl. 10:06
 • Eva säger:

  Åh vad roligt att du trivs så bra i Örebro, och jag håller helt med dig gällande GLAD, svårt att komma ut därifrån tomhänt 🙂 tror jag ska önska mig det mesta i julklapp faktiskt. Ha en fin vecka vetja!

  Den 24 november 2013 kl. 22:15

Kommentera