Föräldragrupp och Frode

Jajamensan. Idag gjorde vi debuten i en föräldragrupp. Magen, mannen och jag. Det gick ganska bra. I vanlig ordning var det väl jag som pratade mest och då sa jag inte ens särskilt mycket, mer än att jag gärna går en kurs som handlar om Försäkringskassans regler, vill veta det mesta om hur jag ska få ut ungen samt få koll på det här med amning.

Sen skulle vi göra en avslappningsövning. Det gav motsatt effekt. Jag vet inte vad jag gjorde som blev fel. Kanske var det, det där bäckenbältet som stramade åt så hårt runt höften att jag omöjligt kunde slappna av. Jag försökte. Jag andades med långa djupa andetag, slöt ögonen, satt så skönt som jag kunde och lyssnade på instruktionerna. Men jag blev alldels svettig, var tvungen att öppna ögonen, röra på benen och torka svetten från pannan. Jag ville slita av mig kläderna och springa naken därifrån med mina rastlösa ben, men så får man inte bete sig om man är på kurs. Så jag andades vidare och undrade vad det var frågan om.

Jösses vad jag skulle behöva avslappna mig, men kanske att metoderna som Cecilia Frode kör med i hennes enmansföreställning ”Ängelen” är en bättre början, än att spänna åt bäckenbältet och åka iväg på en föräldrakurs. Det kanske räcker med att bajsa på halmattan och så börjar man gråta lite. Sen släpper det.

Eller så tittar jag bara på hennes föreställning en gång till och nöjer mig med det. Om en vecka är det ju träff igen, då kanske jag är avslappnad nog. Och då handlar det dessutom om amning. Ja jädrar i min lilla låda vad bra det här kommer bli. Sen.

Kram so long, nu ska mamma Hjort måla lite byrå.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GLxqnOs7QoQ[/youtube]

Kommentera