Flygblad flyger

Marknadsföring av Helianthus går till på följande sätt; Du fixar ett tjusigt flygblad, helst utan stavfel så att budskapet går fram när den tänkta kunden får bladet. Sedan skriver du ut ett ex och kopierar upp en herrans massa av det. Gärna så att flygbladet blir två A5 på en A4, för att spara på papper och vara lite mer effektiv. När du har kopierat en herrans massa ex av ditt tjusiga flygblad utan stavfel så delar du på dem, eftersom det då bör vara två A5 på ett A4. Förslagsvis så delar du med en pappersskärare. Mycket smidigare och enklare än sax. Men gör det med hjälp av en vuxen.

När det är gjort plockar du ihop din bunt och beger dig ut dit du tror att dina kunder finns, både stora och små. Och då helst med gul tröja, namnskylt och ett stort leende på läpparna. Här ska det göras reklam för nästa generations förskola.

En kollega och jag tänkte att Stadsparken var ett säkert kort, och visst fanns där barnfamiljer. Men om vi säger såhär, 8 av 10 var turister, de övriga 2 var lite intresserade men hade redan dagisplats. Jag sa, den här förskolan är lite bättre, kolla in hemsidan.

Så nu återstår att se hur många som kommer på öppet hus på onsdag och torsdag. Hur det än är så har många familjer i Stadsparken fått ett flygblad, vissa bilar med barnstol och två av stadens butiker där de säljer barngrejs har också fått flygblad.

Jag säger heja Helianthus och välkomna på öppet hus!

Kommentera