Flitens lampa

Om ni tyckte att det var ovanligt soligt i Örebro idag så var det inte bara tack vare vårsolen. Nej, för som mamma skulle sagt, flitens lampa lyser. Och oj så flitiga Jocke och jag har varit idag.

Tack vare egnahemsföreningens förmån att kunna hyra en släpkärra för 20 kronor så har vi flyttat nästan alla stora möbler. Tack vare och tack vare, det var ju vi som lyfte alla grejer inklusive ett åbäke till soffa och en betongskiva på minst 100 kg. Men kärran och solen underlättade det hela. Så nu är jag allt lite matt. Men väldigt nöjd över att det har gått så bra och att jag är så stark. Ha.

När jag flyttade till Jocke i lägenheten var det ett smärre helvete att få in min soffa, men idag när den skulle ut blev det knappt någon svordom och det gick oförskämt bra. Däremot var det tungt att bära in den i huset och då fick jag lov att lägga mig ner och vila lite innan nästa kraftprövning på minst 100 kg. Men det klarade vi. Dock gav jag upp när betongskivan skulle upp på övervåningen och då fick det tillkallas förstärkning. Jag smet iväg och köpte pizza istället för att få nya krafter till att fortsätta med köket.

Så är det med det. Våffeldagen har passerat mig utan våfflor, men Karlssons catering satt som ett smäck i solen på verandan. Istället för våfflor fick jag tre nya skålar till samlingen. Vilken lycka. Tusen tack pappa Pohlman och mamma Ulla.

Huset har blivit påfyllt med möbler och köket börjar verkligen ta form. Pappa Pohlman varnar för dåligt väder till nästa helg och jag är som i chock över att jag snart bor i det där mintgröna huset och att lägenheten börjar eka tom. Sommartiden har tagit mig med storm och nu måste jag verkligen sova.

En jädrigt bra söndag alltså. Hoppas att ni har njutit av solen eller flitens lampa och att ni får en härlig start på en ny vecka. Sov gott eller god morgon.

 

 

 

 

 

 

Kommentera