Flitens lampa…

… lyser starkare än solen på vinterhalvåret. Den lyser så att jag blir bländad på kontoret. Beställningarna är nästan klara. Tack/julkort är fixade och skrivbordet ser ut som ett bombnedslag av kreativitet. Kort på ett tjusigt brudpar, limpistol med rött sigill, gem, passepartouter, akvarellfärg, penslar och tuschpennor. Jag arbetar mig framåt som en virvelvind och är yvig som en spratteldocka. Fast inte när jag håller i pennan eller penseln. Men en sushibit tappade jag ner i sojan så att det skvätte wasabi och soja all världens väg. På hakan så att det började svida, på knäskålen så att det började klia, på glasögonen så att det var svårt att se och på bordet så att det blev brunt. Men inte på kontoret. Där finns det inte plats för soja och sushi. Här är det som sagt fullt med annats bös.

Eftersom den här flitiga lampan inte är av lågenergityp så ska jag släcka den nu och tända den imorgon igen. Och det här med favoritbok i dagens lucka, den får vi öppna någon annan dag, om ens i år…

Sov gott!

Kommentera