Firar sömnen

När grannarna på ren rutin plockar fram morgonens frukost smyger vi förbi utanför fönstren i gryningen på väg mot en solhälsning. Alldeles ensamma med djuren, räven raskar förbi och brunänderna syns till bland sothönorna innan solen ger sig till känna med sitt bländande sken och änderna är puts väck. Ordningen likt andra morgnar är återställd, sothönorna och familjen svan på ena sidan och soluppgången och enstaka grupperingar av gäss på andra sidan av stigen. Längre bort radar hägrarna upp sig på varsina stenar och jag försöker smyga mig inpå dem, men misslyckas då Frank talar i tungor och jag är allt annat än hemlig i mina knallrosa stövlar som skrapar mot marken.

Och precis som innan börjar andra morgonmotionärer göra sig till känna med kameror i högsta hugg, kikare runt halsen och solsken i blick. Så klart. Men först när solen kommit fram och brunänderna gömt sig.

Och jag säger såhär, nåt ska jag ju ha för att jag fick sova sju timmar i natt, en magisk morgon firade jag alltså det med.
Nu satsar vi på en finfin fredag kamrater!

Kommentarer

  • Ann-Sofie säger:

    Underbara bilder, hur sätter du ihop dem såhär i ett collage? 🙂
    Trevlig helg!

    Den 11 oktober 2013 kl. 19:21

Kommentera