Firande fredagsmiddag

Min bror är hemma på snabbvisit. Det är värt att fira. Dessutom är det värt att fira att jag har fått fast jobb. Och för att fira det på bästa sätt bjöd Karlssons catering in till sin à la carte restaurang. Och det är inte dåligt det.

Trots att jag som sagt låter som en pojke i målbrottet och blir mobbad av familjen så fort jag öppnar munnen och försöker framföra något så smakade maten alldeles gudomligt. Mammas mat är alltid bäst. För att inte tala om pappa Pohlmans förrättsmackor. Mumsfillibabba!

Så efter en minst sagt turbulent vecka för mitt immunförsvar så börjar helgen på bästa möjliga sätt med en tvårättersmiddag och avslutande ostbricka. Förrätten bestod av en macka på ljust bröd där kocken har varit delaktig i lagandet av brödet genom att diska verktygen efter bagaren. I det här fallet är alltså pappa kock och mamma bagare. Sedan har kocken lagt på en bit lax med tillhörande gravlaxsås, en liten flicknäve stenbitsrom och sedan några handskalade räkor och en klick majonnäs på ett grönt blad. Finns det förresten bortskalade räkor, och vem skalar de om inte en hand eller två?

Till huvudrätt serverades oxfilé, potatisgratäng och kantarellsås. För den här rätten stod mamma Ulla, som alltså är Guide Michelinkocken i familjen. Till detta serverades en saftig och fräsch sallad som bror hade gjort på avokado, färska champinjoner, gurka, paprika och grönsallad. Toppad med en vinegrette.

Jag var inte på något vis inblandad i tillagningen av middagen utan kom bara som gäst tillsammans med min man. Flott ska det vara en firande fredag som detta.

Tack för den supergoda maten, som alltid.

Kommentarer

  • Lucy Luke säger:

    Smarrigt, och då ber jag att få gratulera frun!

    Den 28 januari 2012 kl. 10:46

Kommentera