Farmen

Det har blivit en hel farm här hemma. Om det inte vore så mörkt skulle jag dokumentera varenda art. Här finns en gorilla vid namn Gabba Gabba, en gunghäst lika gammal som huset som heter Brunte Legolas och som mer liknar en Greyhound på språng, en vit kanin med åldersexem som heter Bobby, en hjort som bara heter Hjorten, en handfull elefanter varav den största heter Pellefant, en Bullterrier i köket som heter Bullen, en katt som heter Wilma och som smyger omkring lite varstans och som precis som jag tycker om att ligga på soffan efter middagen. Och så den nya hunden. Den heter Sickan, efter pappa Pohlmans gamla toka. Sickan håller just nu vakt i vardagsrummet, men jag är inte så säker på att det är där hon trivs bäst.

Förutom konstaterandet av farmen så har jag skött mina hushållsnära tjänster med bravur idag. Jag är inte helt förtjust i det här med att tvätta, mest för att jag får brytet på att vi inte har någon bra plats att hänga tvätten på. Men idag klättrade jag på verandraräcket och satte upp en torklina, så nu hänger tvätten fint likt på en amerikansk veranda och insuper frisk luft.

Igår skulle jag göra den där kantarellmackan men rensningen tog musten ur mig så idag slog jag på stort istället, favorit i repris med förrätt på en måndag och sen fick man välja om man ville ha kantarell- och köttfärspaj eller köttfärssås med kantareller och makaroner. Jag tog det sistnämnda så kan jag smaska paj imorgon, kanske rentav till frukost. Kanske vi kan säga att jag har fått dille på kantareller…

Kommentera