Färdigt, förbestämt och en fantasi…

Eftersom september bjuder på sensommarväder så har Jocke hunnit måla klart garaget. Higfuckingficve så bra. Vi har ett färdigt garage. Nästan. Det finns ju alltid lite småpill förstås. Men det anses färdigt minsann, både utvändigt och invändigt. Visst blev det fint? Och garageuppfarten, kom igen, vore det inte för att just den här Astrid Lindgrensvärld är lite av ett mygghål så skulle vi kunna köra dans där nästa sommar. Fast jag tror att vi satsar på den där garagefesten som jag har tjatat om sen spaden sattes i marken.

Och den lilla lilla toaletten har ju den lilla lilla gumman, tillika undertecknad, förbestämt hur den ska se ut. I skrivandes stund smyger ångorna från tätskiktet förbi mig här på kontoret och renoveringen går sakta men säkert framåt. Vi har bestämt en accentfärg med besked, här ska det inte snålas på kulörerna. Och ja, vi valde tokgul. Mest för att jag kom över en liten tjusig ”nostalgihylla” i RAL 1018, googla det så ska ni få se på gul. Så nu har vi beställt ett element i samma färg, ett som ser ut som en gammal radiator, det ska stå på golvet och värma oss när behoven tränger sig på, eller ut beroende på hur man ser det. Blev det lite äckligt nu. Ja kanske, men då ska ni tänka på annat.

Förslagsvis den där vinden som är där uppe men som också är en fantasi om ett sovloft i framtiden. Nu finns där mest sågspån, tidningar från 40-talet och spindelnät minst lika gamla. Men där, där skulle det kunna bli ett sjuhelvetes fint sovloft om det bara fanns mer tid och pengar. Tänkt takfönster, möjligtvis en spiraltrappa upp och så en stor skön säng. Less is more på den vinden.

Jojo. Drömma måste man. Till dess verkar det mest vara en geting som byggt sitt sovloft av sågspån och det är förstås inte illa, bara inte riktigt som jag tänkt mig…

Kommentarer

 • Lucy Luck säger:

  Gult är bäst!

  Den 16 september 2014 kl. 23:27
 • Sofi säger:

  Såå snyggt det är, huset, garaget, uppfarten…klart ni måste ordna en garagefest o fira!

  Sen den där hatthyllan är ju såå snygg!
  Har spanat på en sån till vår hall.
  Var det den du hittade?

  Kram

  Den 16 september 2014 kl. 23:38
 • Eva säger:

  Åh tack Sofi! Vad roligt att du gillar, om du har vägarna förbi någon gång är du mer än välkommen 🙂
  Den gula hatthyllan hittade jag på jobbet kan man säga, den andra som jag fyndade för länge sen sitter uppe i hallen. Och är det sisomså att du vill köpa en hylla så kommer du till mig, kompispris vetdu 😉 Kram kram

  Den 17 september 2014 kl. 21:03
 • Eva säger:

  Japp Lucy Luck, gult är bäst och den första färgen som Frank lärde sig 😉

  Den 17 september 2014 kl. 21:04
 • Sofi säger:

  Så ni säljer såna? Va! Sån vill jag ha, fast med en hylla som sitter ihop över oxå om du förstår hur jag menar.
  Helt kääär i dom!!!
  Får man hälsa på på ditt jobb som privatperson och nöär som lixom?

  Kram Sofi

  Den 17 september 2014 kl. 22:14

Kommentera