Evas ischoklad

Ja jädrar i min lilla låda vad vi bakade igår igen, mamma och jag. Nu är det så mycket jul som det nästan kan bli. Förutom att ena gaveln till pepparkakshuset har kraschat och jag tappat tålamodet på att ens försöka bygga ihop det. Men äsch, man kan inte få allt. Under tiden som vi bakade och donade i köket styrde pappa Pohlman upp mat till fåglarna, tog in granen och pyntade hemmet så som han tyckte var fint. Sen fick jag förstås göra om lite, men han är inte dum den där Ove. Han är min Ernst. Och mamma är min mästerkock.

Det lättaste som jag någonsin har bakat var ischoklad. Kan man ens kalla det för att baka, smälta 75 gram smör och lägga ner 200 gram mörkchoklad, röra om och hälla upp i formar. Kom igen, kan det vara så enkelt? Jag har i och för sig inte smakat än, men det är ju choklad så det borde vara smaskens. Mamma rörde ihop en god knäck och jag gjorde som sagt nya biscotti. Skulle ge mig på mer avancerat julgodis så som fransk nougat och rocky road, men det hanns inte riktigt med eftersom vi inte började baka i bagartid.

Men än är det ju inte julafton, så jag hinner nog med det också. Har ni bakat något smaskigt?

 

Kommentarer

 • Hemma hos Katta säger:

  Åh så mycket gott!

  Här har vi BARA hunnit med pepparkakor och lussebullar men det är ju två helger kvar så jag borde hinna. Hej och hå!

  Vad roligt att du hälsade på igår även om jag inte var på plats och kunde spana in magen.

  Kram Katta & Philip

  Den 14 december 2012 kl. 14:31
 • Eva säger:

  Hej Katta & Philip!
  Tack för er kommentar. Det var verkligen kul att hälsa på, saknar alla så.
  Hoppas att ni har en fin helg och att det går bra med julbaket, jag kan skänka bort lite biscotti om det skulle skita sig 🙂
  Kram kram

  Den 15 december 2012 kl. 13:46

Kommentera