Eva på linjen

Jag googlade på ”linjeteckning” inför en lektionsuppgift till bilden och kom in på den här bloggen. Som hon tecknar. Och som jag undrar varför jag inte tecknar mer. Så nu har jag tagit fram en bok med vita blad och ska minsann börja teckna.

Men inför lektionen gjorde jag tre självporträtt, ni vet de där man inte får titta på papperet och inte lyfta pennan. Fast det är bara första bilden här som är enligt den modellen (och halva på plankan), den andra fuskade jag på och tittade på papperet och lyfte pennan. Den tredje bilden gjorde en student av mig. Och den fjärde bilden tänkte jag arbeta vidare med, för de blir ju inte särskilt likt…

Men så roligt det är. För ett ögonblick tänkte jag ju att jag skulle göra ett självporträtt om dagen, som Eva på linjen. En svart tuschlinje som bildar en bestämd fröken, sned konstnär eller skev filur. Det kanske är det jag ska förgylla de vita bladen med. Egoistiska linjer…?

Kommentera