Eva goes medicinsk yoga

Japp, ni läste rätt. Jag har varit på yoga. Egentligen är jag ju med på att jag om någon skulle behöva gå på yoga lite titt som tätt med tanke på allt som snurrar runt i mitt huvud. Slappna av i hela kroppen inklusive hjärnan är tydligen en sport som jag inte behärskar riktigt. Men idag gjorde jag ett tappert försök. Sen att jag var den enda som såg ut som sporty-spice, det bjuder jag på. Inte visste jag att min bekväma stil är synonym med yoga, med andra ord ännu en anledning till att utöva avslappningen under ordnade former, jag är allt som oftast klädd för ändamålet.

Så hur var det då. Det var inga konstigheter. Jag hade visselkusar i ena näsborren och låg bredvid Darth Vader. Vi skulle bara andas genom näsan, på inandning skulle vi tänka på s.a.t och på utandning på nam. Jag har förstås ingen aning om vad det är men jag försökte fokusera. I mitt huvud är Darth Vader en satt en som fuskar och andas med munnen på naanbröd. Dessutom så var Darth så avslappnad att hen somnade. Jag nickade väl till lite mellan sattheten och naanbrödet, men ändå.

Vi gjorde inga pinkande hundar eller andra bökiga ställningar, för det här var nämligen ett provapåtillfälle för nybörjare av medicinsk yoga, vilket jag förstår handlar om hur man kan förbättra sin cirkulation i kroppen med hjälp av olika övningar. Lite hokus pokus på det och sen vilostund på mattan. Yogaläraren körde loss på sin gong eller gonggong (lite oklart med rätt benämning där) så det dånade i varenda ven, det kändes som om jag låg på marken bredvid ett flygplan som skulle lyfta, fast jag hade fleecefilt och funderade på varför Darth Vader fuskade och andades med munnen och dessutom sov.

Summan av kardemumman var att det var två timmar av ordand avslappning som jag absolut kan tänka mig att testa igen. Kanske redan imorgon kväll. Så är det några av er i Örebro som blir nyfikna så kom till Naturligtvis, Gamla gatan 12, kl 18 imorgon. Det håller på till klockan 20 och kostar 250:-, anmäler er kan ni göra här.

Nu ska jag ta mina visselkusar och gå och lägga mig.
Sov gott vetja!
Julbestyr och annat berättar jag om en annan gång.

Kommentarer

  • George säger:

    So talented.

    Den 29 december 2013 kl. 19:59
  • Eva säger:

    Thanks George, I suppose you mean your wife 🙂

    Den 29 december 2013 kl. 21:09

Kommentera