Ett makalöst bröllop

Nästa stopp och egentligen målet med resan var att komma till Kalmar för att se föreställningen. För att lyxa till det än mer på vår ”smekdag” så tog vi in på hotell. Tog en powernap och sedan promenerade vi till Krusenstiernska gården där föreställningen alltså utspelades.

Vägen dit var som en scen tagen ur Pippi Långstrump. Kullersten, klätterrosor och små pastellfärgade hus i olika vinklar längs snirkliga gator. Väldigt fint och pittoreskt. För att inte tala om trädgården där teaterscenen är uppställd varje sommar.  Jocke och jag har varit där en gång tidigare och båda gångerna har vi haft tur med vädret. Charmigt att sitta på en plaststol och titta på teater under klarblå himmel, visserligen var det en skrattmås som sket på en i publiken bredvid oss, men vi satt bra ute på flanken precis bredvid vinbärsbuskarna.

Och vi tog varsin öl, dock verkade det som att vi köpte ölen i Norge, för rackarns vad dyra de var, och jag som inte ens drack upp hela min. Så idag när jag hällde ut min solvarma öl kan man säga att jag kastade 30 spänn. Dumt. Men fin var jag med läppstift, det är ju flott med teater, ni vet.

Okej, teatern. Kom till teatern människa!
Det var en sanslöst rolig teater med Thomas Pettersson och David Batra i huvudrollerna. Men hon som spelade städerska var grymt rolig. Jag skrattade hela tiden, inte så mycket när det var paus, men nästan hela tiden före och efter. Vi kan säga att det handlar om ett par som ska gifta sig och det strular till sig så kopiöst att man inte riktigt vet var man ska ta vägen. På hemsidan om teatern kan man läsa följande;

Om inte svensexan hade legat dagen före bröllopet, om han inte hade beställt in den där sista whiskeyn, om han inte hade vaknat i bröllopssviten och om han bara hade hunnit träffa sin bestman och hans nya flickvän. Om inte bruden hade valt att göra sig i ordning på hotellet, om svärmor bara hade varit klar med bröllopsklänningen. Om bara städerskan inte sagt sig vara den hon var och om inte kärleken hade slagit till vid första överkastet. Då skulle det ha blivit … Ett makalöst bröllop!

 

Kommentera