Ett litet problem

Vi har ett litet problem. Vi som i Wilma och jag. Eller Wilma och mössen. Beror på hur man ser det. Grejen är den att jag tror att Wilma är vegetarian men måste i enlighet med hennes natur och djuriska instinkt jaga diverse möss. Och det är ju okej. Det hör ju liksom till. Men varför inte bara nöja sig med jakten och låta offret försvinna precis innan hon ska sätta tänderna i det. Hon jagar, smyger omkring i skogen och visar stolt upp sina byten. Precis som sig bör om man frågar sig hur andra katter beter sig.

I förmiddags när jag var snabb att olja in trätrallen var Wilma lika snabb på att få fatt i skogens största sork. Och om dessa sorkar och möss inte är allt för skadade brukar jag föra dem i säkerhet. Men morgonens fångst var redan halvdöd när Wilma visade upp den för mig. Därför lät jag naturen ha sin gång och återgick till mitt målande.

Nu till problemet. När jag kom hem efter jobbet så möttes jag av en spya i hallen. I vanlig ordning har Wilma spytt efter att hon har ätit levande kött. Och det här hör mer till regel än undantag. Jag undrar om Wilma snart kommer inse att hon är vegetarian eller om hon kommer fortsätta äta upp möss bara för att hon kan, men sedan spy upp en liten hög…?

Det känns liksom lite onödigt. Bulimi – Wilma!
Eller tror ni att hon är sjuk?

Kommentera