En tur till Tumba

 

Vi tog en dagsutflykt till Tumba igår för att träffa Doris och hennes fina föräldrar. Doris blev döpt och vi hade styrt upp presenter som sig bör, och nu ska ni inte tänka att de där generösa rackarna måste vi bjuda på dop eller vad som helst där man kan få present, nej, för det är nämligen så att Doris pappa är min ständiga webmaster och det ska minsann privilegieras därav dessa förbannat fina presenter (en våg och en hund och en bok). Ha.

Nåväl. När vi ändå skulle till Stockholm passade vi på att göra ett blocketfynd på Lidingö, jo för Tumba är ju en förort till Lidingö. GPS, vägarbete, stresslunch och sist in i kyrkan.

Dessutom började dagen med att jag fick kramp i vaden av rädsla då Frank sprang in i ateljén och surfade på den inslagna tavlan som låg på golvet. Jag såg liksom framför mig hur målarduken sprack och Chili, hunden som jag målat skulle gå förgäves. Men den klarade sig och rädslan i vaderna gick över fort. Jag får alltid kramp i vaderna när jag blir rädd, vad är det för hokus pokus, liksom.

Jo, men vi parkerade utanför Tumba kyrka 12.55 och såg att andra barnfamiljer tog sina barn i famnen och gick med raska steg mot ingången, alltså var vi inte helt sist. Men då hände det mest oväntade. Jag kunde nästan inte sluta skratta men Jocke sa bestämt att det här är fan inte roligt. Johodu. Det roliga var att en knapp på hans kavaj hade lyckats fastna på det mest konstiga stället i bagageutrymmet, kavajen satt fast, dopet skulle börja om fem minuter. Jag stod med Frank på trottoaren och fnissade medan Jocke försökte få bort knappen med mitt Visakort. Haha. Trubbel. Hur stor är sannolikheten. Men han lyckades och vi hann precis sätta oss när kyrkklockorna började ringa.

Dopet var fint, Doris var bedårande och fikat var outstanding! Ni ser ju själva, men är det en mästerkock och en hobbybagare som döper sin dotter så kan man ju inte tro annat. Och ja, den där vågen, den hittade jag på en loppis och visste direkt att den skulle till Erik och Ida, så vi kan säga att Erik fick en hund, Ida en våg och Doris en bok. Förbannat bra som sagt.

Blocketfyndet var förstås ett parti plattor från Marrakech design. Men det tar vi senare, ni som följer mig på Insta är ju redan med i den matchen.

Yeah well!
Ha nu en strålande söndag!

Kommentera