En STOR camping

Böda Sand är norra Europas största camping. Vi har 1213 campingplatser och 153 stugor. Det vill säga 1366 enheter. För er som aldrig har varit här, kanske är på väg hit eller bara är nyfikna på anläggningen så tänker jag nu presentera kvaretern på området. Stugorna kommer i ett eget inlägg senare.

Det finns sex stycken kvarter, där kvarter ett är längst norr ut och kvarter sex är längst söder ut. Mellan kvarter tre och fyra finns centrum. Där finns bland annat ICA, bageri, gatukök, restaurang Yellow och en massa annat. Mer om det senare.a

På alla kvarter finns olika sorters platser, vi kan erbjuda plats utan el, med el, el/tv och el/va som är vatten samt el/tv/va. Oavsett om man är campare med tält eller husvagn/husbil så betalar man för platsen. En plats utan el är per automatik inte bara för tältare. Utan det är upp till gästens önskemål. Om man som gäst har framförhållning och möjlighet att boka en plats innan den 1:a juli vill säga. Efter det datumet är det drop-in som gäller och begränsat med platser under högsäsong.

Nåväl. I varje kvarter finns även ett servicehus med toalett, dusch och möjlighet till att laga mat och diska. Vi har även sopsortering vid servicehusen. På tal om sopor så har jag en stor klocka som bricka till värmeljus, den kastade Lasse Karls sommaren 2008. Eller han trodde att han gjorde det eftersom det ändå inte fanns några visare på. Jag tog helt sonika med den hem och upptäckte förra året att den fortfarande tickar då batteriet är kvar samt att batteriluckan är tejpad med silvertejp. Men den är fin som bricka.

I alla fall, låt mig presentera kvarteren på den bästa campingen i nummerordning. Inom en snar framtid kommer Slummen stå i rampljuset, och det är alltså kvarter ett.
Stay tuned!

Kommentera