En röd tråd

MellanrumRöd trådKakel och mosaikjahaja
Eller avsaknaden av en röd tråd kanske snarare är det återkommande temat på kök från IKEA, i alla fall de som Jocke och jag har byggt. Inte konstigt att huvudet bultar och energinivån sjunker lika lågt som IL:s omsmarta återvinningslösningar, för tro mig det är lågt.

Som jag nämnt tidigare är mitt hatgöra att kasta främst plast och numera även frigolit, tycker ni att frigoliten på bilden ser tillräckligt liten ut för att få plats i de små, små hålen på en grön återvinningslåda. Nej. Precis. Och om återvinningen är överfull och det enda stället som jag får kasta frigoliten på är i en grön låda med små, små hål, då får den verkligen inte plats, om jag inte river sönder den i ett rivjärn och plockar upp varenda liten kula. Ni hör ju, jag blir upprörd. För kommer frigoliten utanför blir det nedskräpning och böter. Om ni missat det.

I-landsproblem de Luxe men så urbota korkat att jag inte förstår hur det är tänkt, vi ska sopsortera, men när vi sopsorterar så finns det inte plats för skiten, så då måste jag ändå hitta på något fuffens eller köpa det där tålamodet i ett stort jävla platt paket och återkomma till återvinningen med min frigolit och mitt rivjärn. Kom igen IL. Varför finns ingen stor container för plast och frigolit, kan någon svara mig? Är det för att det blåser iväg eller är det bara för att sånna som jag ska få öva på det där med tålamodet?

Och det där köket då. Jo, det blir nog klart vilket årtionde som helst. Har någon byggt ett kök från IKEA utan svordomar och MacGyverlösningar, tell me. In med dig i Guinness rekordbok i sånt fall, för där kommer jag aldrig hamna. Möjligtvis Jocke, för han är fantastisk men jag är fasen slut som köksbyggare. Och artist.

Say no more.

Kommentera