En färgpalett av smaker

I dag när vi var och handlade, mannen och jag, blev jag alldeles kär i kockens kryddor. Ni förstår säkert varför. Varje krydda har en egen färg så att det blir som en regnbåge i kryddhyllan, som en färgpalett av smaker. Alltså, den som kom på det på kontoret hos kockens kryddor borde kanske träffa mig lite oftare. Jag vet inte. Men jag tror bestämt att vi skulle komma bra överens.

Färger ger mig lyckorys, särskilt när de är sorterade i ordning och prydligt uppställda. Och som det barn jag är skulle jag kunna stå där och prata med kryddorna och berömma dem för dess ståtlighet och färgrikedom. Men jag viskade bara och tog några kort så att övriga kunder inte skulle få för sig att ringa på personalen och säga att det stod en galning och klappade och pratade med kryddorna…

Kanske att jag skulle börja använda benämningen på färg med hjälp av kryddor. I morgon ska jag till exempel äta gröt med ekologisk lila. Det ni, kolla in kryddbiblioteket här för att ta reda på vad det är för smak. Ha. Vad roligt. Jag ska måla med smaker och för alltid vara en piffi allkrydda i regnbågens alla färger. Så det så.

Kommentera