Effektiv start

Kommod.jpg

Gick som bekant upp i ottan för att jag trodde att hantverkare inkl målare började arbeta kl 07.00. De å andra sidan visste att vi var lediga och ville därför ge oss lite sovmorgon. Det var ju omtänksamt. Men det betyder inte att det fortare blir färdigt. Jag däremot städade och donade.

Hur som helst så var vi vakna. Och strax efter klockan tio hade jag dels lämnat tillbaka en släpkärra och snyggt backat in den på sin plats. Jag borde fasen få medalj för att jag är en jävel på att backa med släp. Och när jag ändå var igång med mina ”Lotta-på-bråkmakargatan-kunskaper” så bytte jag lampa på bilen. Klapp på bröstet och tack mamma och pappa för att ni lärt mig så mycket.

Sen rätt var det var befann vi oss på Debora och kom ut därifrån med hela rullen av schackrutigt plastgolv.  Schack matt för tusan. I ett knyck bestämde vi oss även för rutigt golv på kontoret, alltså inte bara i hallen. Nu är bara frågan hur man får mattan på plats på bästa sätt, tips på det?

Sen pep vi vidare till Bauhaus för att titta på kakel. Vi kom ut därifrån med en kommod till badrummet då jag hade prutat ner den till en tredjedel av ursprungspriset. Perfekt. Den var redan nedsatt givetvis, men eftersom den stod där för någon månad sen så tänkte jag att de säkert ville bli av med den. Mycket riktigt.

Och det här med kakel.

Nu har jag bestämt mig hur det ska bli. Eftersom luckorna och resten av rummet är vitt och matt i färgen så får kakelplattorna bli blanka så att det blir lite reflektion och inte bara platt pannkaka av allt. Dessutom har vi bestämt att det blir svart kakel på väggen där fläkten ska sitta och vitt kakel ovanför diskbänken.  Vad plattorna heter har jag ingen aning om, men jag tror absolut att det kommer bli snyggt som bara den. Som ni ser är de lite räfflade, synpunkter på det?

Med andra ord blev det här en effektiv måndag.

Kommentera