Du är schack och jag är matt…

I ateljén spelar Bobby schack och jag är alldeles matt nu. Ännu en effektiv dag är till ända. Vi har städat hela huset efter en yngling som målat bra men lämnade både snusad snus och slipdamm i drivor. Men det är tydligen så reglerna är och jag har tyvärr inte satt dem. Men nu är det så himla fint här att mitt huvud svämmar över av tanken på hur det kommer bli.

Och det där med matta till vardagsrummet fixade jag på ett knyck. Efter tips och inspiration från bloggen ”Hemma hos Katta” visste jag vilken matta jag ville ha. En stor rackare som sagt. Det blev en MORUM från IKEA, prisvärd och grå. Så nu trivs både bordet och jag bättre.  Tack för tipset Katta!

Annars har den 3:e april varit enligt följande, utan inbördes ordning. Gå upp med solen och vara välkomstkommitté när målaren kom. Ta en egen målarburk och pensel och skynda på arbetet lite. Måla golvsockel och trappräcke. Åka på matturné och beställa handtag till innerdörrarna. Fightas med schackbrädet och få det åbäket på plats. Ta bort täckpapp i köket, dammsuga och moppa golv. Dricka energidryck och äta falafel. Sätta på strömmen till kyl och frys och till ugnarna. Välkomna Wilma till nya hemmet efter en kortare vistelse hos räven. Börja konka bohag från källaren och få se resultat. Montera inredning till hörnskåp i köket och sjunga högt när ingen hör.

Nu önskar jag att stenskivan kommer i morgon så att köket snart kan färdigställas. Ser ni hur fint det kommer bli? I morgon ska vi dessutom måla golvet i köket i samma färg som luckorna, fast en halvblank.

Som sagt. Gäller att vara effektiv. Därför knoppar jag in nu. 18 timmar senare…
Sov gott godingar!

Kommentera