Dollys boobies

Fälld

Seriöst. Har ni sett löpet? Jag erkänner rakt av. Förstår inte riktigt hur det gick till men jag vaknade med Dollys boobies. Bevisen för att fälla mig är bokstavligt talat gigantiska. Och jag anar att det blir värre. Värre som i smärta, tårar och storlek.

Den beryktade tredje dagen efter förlossningen har visserligen passerat, men några sprängande ömma Dolly boobies som kommer få mig att gråta har jag inte upplevt. Än. Bara fått en smärre chock av storleken som sagt. Och att den lilla pirayan suger musten ur mig. Nu kan vi snacka tutt-Eva. Härregud!

Waaay too much information! Ja, jag vet, men det tycks vara lite av min nya melodi. Och jag har varnat känsligare läsare, så kom inte och härja om det nu. Mitt huvudargumemt för dessa Big Mama inlägg är att jag själv har läst så mycket under graviditeten att jag vill delge min historia. Med hopp om att kunna sprida lite mental förberedelse. Då kan man ju tycka att räcker det inte med de berättelser som redan finns, nej, för varje graviditet och förlossning är unik. Så här med ställer jag mig i ledet för dem som fått gåvan att föda ett barn och helt tappat uppfattning om vad som är legitimt att dela med sig av. Ha.

Så är det med det. Tuttarna sitter där de sitter och bröstvårtorna är ömma så det förslår. Men jag säger som min barnmorska, de finaste skorna vill man ha på sig så då får man räkna med skoskav. Måtte det bara gå över någon gång. Och nej, den där silikonnappen man kan köpa på Apoteket funkar inte för mamma Hjort. Jag biter ihop ett tag till och får dåndimpen av gullungen som gör att jag får frilansprofylaxa när han beställer in mjölkglas efter mjölkglas…

 

Kommentarer

  • ina säger:

    ja jävlar vad ont det gjorde att amma! önskar nån hade berättat det för mig, fan vad ont det gjorde så man kallsvettades och tårna krullade sig när den där lilla bebismunnen grep tag!

    mitt tips är såna luftningskupor i plast man kan köpa på apoteket(samlar upp läckande mjölk och hindrar såriga bröstvårtor från att växa fast i bh’n/amningsskydden) samt att köpa lanolinsalva(liten tub med snuskigt gul salva som man smörjer med för att skydda och hjälpa läkningen. och OBS! om du står i duschen och ser vitt fnas som sitter på bröstvårtorna.. PILLA INTE BORT DET!!!! det är tunna sårskorpor, drar man bort det där fnasiga så har man vips rejäla sår över hela alltihopa! allvar! pilla inte bort fnas och skorpor låt det vara, bröstböld är inget du vill prova, take it from me and och mitt punkterade bröst!

    Den 26 januari 2013 kl. 13:50

Kommentera