Diagnos åkband

20120727-232121.jpg

Smärtor på höger sida av magen. Pratar med sjuksköterskor och besöker vårdcentralen. Remiss till Länssjukhuset i Kalmar för att ta prover och fastställa en diagnos. Sju mil bort och bilkö med husvagnar i täten. Framme 2,5 h senare. Puh. Sträckan tar vanligtvis 1 h.

Akutmottagningen tycks vara sommarens vårdcentral. Uppenbar fotbollsturnering in the area med livsfarliga närkamper som följd. Plötsligt kommer en spelare från Rynninge IK och vi känner oss nästan som hemma. Vi som i mannen och jag, då han äntligen anlänt. Bra start på vår gemensamma övistelse. Joråsåatt.

Minst sju fotbollsspelare passerade när jag väntade på ett uttalande från en doktor. Andra patienter kom och gick varav en sannerligen var magsjuk då denne satt med spypåsen i hand i väntrummet. Vad sägs om att vomera på toaletten så att resten av patienterna inte behöver höra på allt ulkande. Jag var tvungen att lämna väntrummet. Men det gjorde inget för efter första mötet med en syster som tog blodprov visade det sig att jag skulle få vänta 3 h innan doktorn gjorde exakt samma procedur som doktorn gjorde sju mil norrut på vårdcentralen 8 h tidigare. Dumt att se vad det stod i remissen, man vill ju gärna skaffa sig en egen uppfattning, tänkte säkert doktor Kalmar.

Så vad blev då diagnosen, misstänkt blindtarmsinflammation. Åtgärd på det, återkomma imorgon för att återigen ta ny prover och genomgå samma procedur. Yes asså. Jag älskar sträckan norra Öland-Kalmar under sommarens högsäsong. Ironi.

Och ja, det blev 14 mil idag och blir 14 mil imorgon. Spännande att se vad den där tarmrackaren håller på med. Tur att jag har fixat åkband på akutmottagningen i Kalmar så att jag bara kan sträcka upp näven när jag traskar förbi entrén imorgonbitti och känner mig aningens besvärlig då jag inte är ett dugg döende utan bara har ont i magen…

Men sprucken blindtarm kan tydligen bli livsfara så det är lika bra att ta det säkra före det osäkra. Jag är vid gott mod och vill självfallet bara veta vad det är som smärtar min högra våm, som den idisslande kon jag är.

Nu sover vi, jag och alla mina magar. Fortsättning följer gällande åkbandet på Länssjukhuset. God natt.

Kommentera