Det skulle bli…

Det skulle bli två goda pizzor till middag. En varsin alltså. Ni vet från Karlssons catering, färdiga pizzabullar som bara är att kavla ut för att sen fylla med sina bästa pizzapålägg. Dock var ju degen fryst. Hungrig som jag är tänkte jag att jag kunde snabbtina alltså snabbjäsa degen i mikron. Det gick inte alls bra. Min deg blev verkligen en pizzabulle. Jag bakade helt enkelt en brödbulle i mikron. Den var ju redan klar när det plingade till i rymdfarkosten där i hörnet i köket. Jaha. Jag skulle minsann inte få någon god pizza. Nej jag skulle få en pizzabulle utan pizza. Typsikt.

Men den andra degen lyckades jag kontrollera även om den också fick sig en omgång i mikron. Sen kavlade jag ut den rackaren med först en vinflaska, men den flaskan hade något fint emblem på sig så degen fastande. Sen fick jag tag i morteln, inte skålen utan den där pinnen. Morteln alltså. Så till slut blev det en pizzarackare av den där degen.

Min degiga halvfärdiga och nybakade bulle fick hälsa på i kompsten. Typiskt. Som sagt. Och kavel. Jag har en men frågan är bara var. Och pizzan som blev pizza, den blev god, även om mannen fick nästan hela.

Kommentera