Det där köket…

Jag ser i kors. Jag trodde aldrig att jag skulle komma från den där lägenheten med livet i behåll. Efter dagens andra psykbryt med en pulserande ADHD-ådra bakom pannloben så trodde jag att bilen skulle köra mig på autopilot till psyket.

Men se den gubben gick inte!

Det var bara till att äta upp den dyra lunchen och börja om, ta nya tag och fortsätta skruva, borra och fokusera på målet. Inte längre dra omkring i allt sågspån och göra wellpapp av snoret. Utan att slutligen få göra ordning köket à la fru freaking Hjortsberg.

Och tro inte att bilderna visar hur det blev. Nej. Det var så det såg ut innan. Och jag vet. Det ser väldigt fint ut och nu tänker du säkert varför i hela friden skulle ni renovera det där om det nu visade sig vara ett smärre helvete?

Jo, det ska jag säga dig att mycket är fint på bild. På dessa bilder syns det t.ex. inte att diskhon gick att lyfta loss från bänkskivan. Att bänkskivan som ser ut som en vanlig vit var en marmorskiva som var målad där färgen hade börjat flagna (varför målar man en marmorskiva?). Att fläkten knappt fungerade. Att blandaren satt löst och vattnet på högsta effekt strilade likt en gubbe på hemmet. Pissetoffel-stril alltså.

Därför gjorde vi om det här köket. Och nu är jag alltså hemma. Trött som sig bör efter 29 timmars helgarbete. Jag har valt det själv men kommer aldrig mer välja att bygga ett kök från IKEA såvida det inte betalas ut stora summor pengar till mig.

Och med det sagt. God natt.

En cliffhanger. Ha.

Kommentera