Den nya trion

Nu har djuren åkt med bästa djurtransporten till Öland. Trion består som ni vet av en rykande het flodhäst som är värd sin vikt i guld, en gris med guldtryne och en förvånansvärt nöjd schimpans.

Egentligen skulle flodhästen som sagt bli ett lejon, men lejonet var av släktet transformers och har därmed otroliga egenskaper trots sin till synes osmidiga kroppshydda. Och med tanke på mina tidigare historiska teckningar av flodhästar så tror jag att den där rackaren kommer förbli i mina ägor.

Grisen däremot har ett tryne av guld och öron gjorda av 24:a karat. Med en bestämd blick och ovanlig uppsyn flyttar grisen gärna hem till en ägare som uppskattar humorn i en gul gris med guldtryne. För bakom den bestämda blicken döljer sig en pig full i fan. Den rosa bakgrunden valde grisen själv då den har lite svårt att skilja sig från sitt grisrosa ursprung.

Den gröna schimpansen har pensionerat sig från Ölands djurpark och ligger på span på stranden. Där visade det sig att det dök upp en rykande het flodhäst på Böda Sand och kärlek vid första ögonkastet uppstod. Med andra ord kan de inte slita sig från varandra och vill inget hellre än att leva lyckliga i alla sina dar. Så inte heller schimpansen kan få flytta hemifrån.

Men grisen som sagt, grisen, den suktar efter ett nytt hem, för hur kul är det att vara femte hjulet. Liksom. Grisen kostar 1500:- och det måste jag säga är ett alldels förträffligt bra sensommarpris.

Trots ringa triangeldrama och skumraskaffärer mellan trion ska de hänga på Kalk fram till Skördefesten. Och för er som är obotligt sugna på ett tokigt djur, tveka inte att beställa en tavla. Ni beställer, jag målar, ni betalar, jag levererar. Se så. Komsi, komsi.

Kommentera