Den lilla stugan

Jag har en liten stuga på Öland. Jag och jag, min familj som i pappa Pohlman, mamma Ulla och lillebror. Men när vi är där hela bunten så blir den här stugan som min. Pappa och jag ritade den tillsammans, sen fick några händiga öländska snickare (det var innan jag hade en alldels egen fantastisk snickare) fixa resten, till det var dags att måla och inreda, då tog jag vid igen.

Den här lilla stugan är perfekt, det finns ett sovloft med dubbelsäng, tillräckligt många stolar för att kunna ha lite förfest på sommaren om myggen är alldeles för påtagliga och ett kylskåp. Det finns inget vatten eller ingen toalett, men det gör liksom inget. För det finns precis bredvid i en annan stuga.

I den här lilla stugan blev Jocke och jag ihop. Jag vill bo där nu. Jag vill inte så gärna vara i Örebro, jag vill tillbaka till lugnet och naturen, till grusvägarna som tar mig till havet, till skogen som är full av vitsippor och till min lilla stuga där jag kan ligga på loftet och titta ner och tänka, rackarns vad bra den här lilla stugan blev!

 

Kommentarer

 • Wenche säger:

  Vilken härlig tapet!

  Den 2 maj 2011 kl. 09:41
 • Eva säger:

  Tack, fast det är ett handtryckt tyg från Jobs i Leksand, det kanske du skulle sy något tjusigt av 🙂

  Den 2 maj 2011 kl. 12:28
 • Wenche säger:

  Ja det tyget hade gärna fått pryda i mitt hem. Även lampan. En av mina svagheter här i livet. Lampor 🙂

  Den 11 maj 2011 kl. 13:35

Kommentera