Den där påsken…

Öland som sagt. Det är där påsken firas. Jag vet inte hur man firar påsk någon annanstans för jag har alltid firat den på Öland. Vissa påskledigheter har mamma och jag solat i bikini på baksidan av huset i lä, andra har vi fått skotta oss fram bland snödrivor.

I år var det en salig blandning gällande vädret. Aprilväder så det stod härliga till. Men Öland är alltid lika vackert och ger mig alltid en dos energi i form av frisk luft och hänförande natur. Ni vet. Sädesärlan hälsade oss välkomna och Wilma fick bli en vildkatt för en stund.

Och som alltid när familjen är sammanslagen bjuds det på fantastisk god mat. Brorsan överraskade med en het chili, mamma gjorde den klassiska påskbuffén med utsökt Jansons frestelse. Som vanligt. Och pappa fyllde år och blev glad över en gigantisk dalahäst. Mannen och jag vilade som sagt mest för att få nya krafter till renoveringen av huset.

Och nu är vi som bekant hemma och håller på för fullt med alla rum. Samtidigt. Så kanske vilade vi lite för mycket och fick lite för mycket energi.

Men den där påsken ska firas på Öland. Så är det med det.

Kommentera