De där godsakerna

LammetPappaKorvenGrillaKetchupVrålgottGlad påsk

Och så var det de där godsakerna som påsken bestod av, som med glädje passerade min strupe och la sig som ett varmt vintertäcke i min mage. Det var lamm och lamm. Och korv och korv.

Min kulinariska bror tillagade ett stycke lamm i ugnen. Till förrätt serverade han fantastiskt goda små pilgrimsmusslor med någon slags vitlöksgratinering, jag vet inte riktigt vad det var, men det smälte i munnen. Tänk att min lillebror som knappt hade lagat en maträtt innan han flyttade hemifrån blev en sådan hejare på att tillfredställa smaklökarna. Jag är i och för sig inte jätteförvånad eftersom han är lik mamma som är en mästare i köket.

Hur som helst. Förutom brorsans lamm blev vi bjudna på fest där kocken grillat ett helt lamm, mumsfillibabba, ni vet den festen där Frank åt sin första ordentliga köttbit. Sen gjorde mannen och brorsan egen korv som grillades på den traditionsenliga påskelden i skogen och resten av veckan kan vi säga att vi åt påskmat.

Så var det med det.
Och som sagt, det ska vara gott att leva.

Kommentera