Där jag bor…

Där jag bor finns ett stort enastående slott mitt i staden. Med vatten runt omkring och hungriga änder. Där jag bor finns rådjur i trädgården som äter äpplen, småfåglar som kvittrar igång våren och gäss som flyger hit och dit. Där jag bor är husknutarna smutsvita och verandan tom i längtan efter sommaren. Trägolven skvallrar om 20-talshistoria, avsaknaden av kakelugnar talar sitt tydliga 60-talsspråk och själen sitter i väggarna. Där jag bor ryms regnbågens alla färger i detaljer,  skålar och konst som vrålar…

Där jag bor är det lugnt och skönt och lite som i Astrid Lindgrens värld fast om man vill kan man leva loppan ett stenkast bort på stadens gator eller gå åt andra hållet och andas in naturen, prata med djuren och drömma sig bort.

Där jag bor har rabarberna hört starskottet för säsongen, grannarna börjat klippa sina äppelträd och tuppen blivit utsläppt ur lekstugan.

Där jag bor, bor en liten katt, världens charmigaste Frank och min älskade man och det skulle räcka så länge de bor där jag bor…

I morgon är det tema ”vardag” och om ni vill se fleras tolkningar så kollar ni bara in #fotoutmaningmars2014 på Instagram. Det är liksom där det händer, egentligen.

Kommentera