Där besluten sitter i väggarna…

Idag fick jag följa med min kollega på kundbesök till Hallstahammar. Det var min debut i Hallstahammar och dessutom fick jag möjligheten att hälsa på i deras hjärta, i kommunhuset. Ett kommunhus fyllt av historia och funkisdesign med roliga detaljer. En tegelvägg i kommunfullmäktiges stora sal där nämndemännen sätter sig ner på stolar som har några år på nacken och där väggarna säkert hade kunnat berätta ett och annat för oss om vi bara hade stannat upp och lyssnat bland måttagningar och möbelfunderingar, jag tror nog att nästan varje hål i den där väggen har fyllts med beslut, vad tror ni?

Jag gillar verkligen detaljer och funderar på om de någonsin behöver använda sig av nödficklampan som hänger på ett bestämt ställe på väggen och bara väntar på att få bli använd igen. Om det nu är en ficklampa. Misstänkt likt en rackare som är till för nödsituationer där bara morsespråket kan få nämndemännen att överleva.

Inte vet jag riktigt, men jag gillade verkligen rummet och tegelväggen. För att inte tala om käppen med hästen som tillhörde en farbror som hade en smartphone i ena handen och sin käpp i andra. Fint.

Ett stycke historia alltså, där besluten sitter i väggarna…

 

Kommentera