Dan före dan

Nu känns det som om mössens sång till Askkungen skulle räcka som definition av dagens arbete. Men för att vara lite mer långdragen kan jag berätta att vi har städat och donat och gjort oss hyfsat redo för julafton. Kulafton. Flisafton.

Jag köpte den fylligaste granen jag kunde hitta på Coops parkering igår, den är så tät nertill att smällkaramellerna inte gick att pressa in och i toppen finns det så många grenar som slåss om att vara närmast himlen att jag beslutade att ge granen två spiror. Med andra ord har jag klätt granen idag, Frank försökte hjälpa till. Det gick sådär. Så under tiden som han sov och Jocke städade så styrdes granen upp, när Frank vaknade som tomte var det väldigt spännande att slita i glittret och plocka ner kulorna, men än så länge är allt helt och granen står kvar på sin plats.

Sen har jag skrivit rim, vi har gått till grannen och lämnat julgodis och glögg, önskat god jul och hittat en orange boll på vägen. Vi har satt upp en tavellist för Emils fina tavla i vardagsrummet och slagit in paket. Ätit en stadig frukost och förtjusande julmiddag hos Karlssons catering. Öppnat några av de inslagna paketen och läst alla rim. Tagit emot finfina klappar, knäppt upp byxorna och snart lagt oss för natten.

Dan före dan alltså.

Kommentera