Dagsfärska potatisar

Ja, nu är potatisen ur jorden. Som vanligt blåste det isbjörnar över åkrarna och det var riktigt ruggigt, men vi arbetade oss varma för att sedan få en käftsmäll av regnet och snabbt bege oss till storbonden för att avnjuta det traditionsenliga fikat i deras kök. Som tur var hann vi precis bli klara med potatisen innan det började ösa ner. I vanliga fall fikar vi ju på plats, men det tillät inte vädret idag. Det vara bara några tranor på avstånd och en ryttlande fjällvråk som stod ut med vädret.

Dessvärre blev det inte alls lika mycket potatis som vanligt på grund av torkan, men det räcker nog en liten stund i alla fall. Som tur var hade jag en gigantisk släpkärra så för omväxlingsskull fick min kompanjon Vuka och jag portionera ut potatisen på två ställen och dessutom bli med en hyvellbänk till garaget. Mycket bra byte må jag säga.

Hur den där bänken ser ut visar jag när den har fått flytta in i garaget, som numera har port. Himla tur att Janne har hjälpt oss idag, Jocke gick nämligen på halvfart, han var tydligen den ende som firade Franks namnsdag igår. Haha.

Yeah well. Nu kör vi fasen höstmys för hela slanten.
Hej så länge!

Kommentera