Lördagens familjefoto

Igår hade vi en lagom lat lördag. Segade lite på morgonen och höll oss mest hemikring, tog en lunchkorv från Rosas, tittade på folk i Löttorp och misströstade de uteblivna fynden på loppisrundan. Typiskt tråkigt. Fast ekonomiskt. Och Frank fick vara med om sin andra cykeltur, det verkade vara uppskattat det där. Fast är nog lite roligare om det inte är duggregn och så förbenat kyliga vindar, men rosig om kinderna och glad blev han allt.

Vi strosade runt bland gamla mopeder i ömsom sol och ömsom regn, försökte visa regnbågen för Frank och avslutade Ölandsvistelsen på bästa sätt. Nämligen med en kroppkaksmiddag hos Pelle och Vailet, tillika mina Ölandsföräldrar. Jag tryckte i mig tre kroppkakor från Ninnis för att sedan ligga utsträckt på deras kökssoffa, prata lite strunt med Vailet och imponeras över hennes ständiga hetta i köket. Hon eldar på i sin gamla spis som om det inte vore en morgondag, 27°C är inga konstigheter. Frank satt vid bordsgaveln i Valiets gamla barnstol och höll låda, inspekterade Pelle och smakade lite på kroppkakorna. Eller, ytterst lite på själva potatisen.

Så förutom ett kommande inlägg på tjusiga mopeder och ett från P och Vs trädgård så var gårdagens familjefoto lite åt det tjåsiga, som en Lundsbergare säkert skulle uttrycka det. Ha. Men skönt och nu är vi hemma i Örebro igen efter en lång resdag genom de småländska skogarna…

Bara så ni vet. Alltså.

Kommentera