Dagens diagnos

20121022-214527.jpg

Den korta versionen, citat sjukgymnast ”det blir bättre om 12 veckor”, citat undertecknad ”jag är för ärlig för mitt eget bästa”. Sjukgymnast- Eva 1-0.

Den medellånga versionen från min synvinkel är dock att jag ger det hela en och en halv vecka till, säkert mer, eftersom det är en doktor som ska bestämma och så småningom försäkringskassan. I mitt huvud jobbar jag några veckor till. Men i stundens hetta, läs smärta, så känns ytterligare en dag på jobbet som en ren pina och det här med att vara en god kollega och bra pedagog är svårt.

Med andra ord gav dagens besök hos sjukgymnasten inga större vinster att hämta hem, möjligtvis att det inte är trubbel i ryggen utan att det är i bäckenet som smärtan sitter, så kanske kan jag göra farfar stolt i framtiden med marklyft. Ha. Jag fick beröm för att jag hade på mig resårskärpet på rätt sätt och sen var det väl inte mer med det. För att kompensera utebliven vinst så köpte jag julmust, piggelin och sötmandlar. Sötmandlar för att förebygga halsbränna som bergis uppstår av det andra.

Sen var jag ju hos barnmorskan också. Samma visa som förra gången, pissa i en plastmugg, ge blodprov och kolla blodtryck. Goda resultat. Knytet i kaggen mår prima, det är bara dennes självömkande mor som har det pingvinvaggande dåligt. Bra fast dåligt som pappa Pohlman brukar säga. För så är det ju.

Huvudsaken är ju att lillen mår fint, det andra går ju som sagt över, ”det blir bättre om 12 veckor”…

Jo, jag tackar ja. Kan inte någon bära mig i en Babybjörn?

Kommentera