Då var det dags igen…

Det är inte heller någon skräll att jag i dag har bytt till vinterdäck på familjens två bilar. Pappa Pohlman för anteckningar, han är min vädergud och han varande mig för is på rutan igår. Han visste givetvis också att det skulle vara ett ypperligt byta-däck-väder i dag. Mycket riktigt.

Så nu har inte bara jag fått nya gummisulor som är redo för vintern, även bilarna är förberedda för vinterväglag. Iskrapor högt och lågt (körkortet fungerar, men inte i längden och jag rekommenderar det inte), liten spade i bagaget och kupévärmare om utifall båtplatsen på jobbet helt plötsligt skulle förvandlas till en plats för frostfrusna bilar inklusive frusna fröknar…

Och det där med en spade, det är inte så dumt, även om det inte på något vis är ergonomiskt korrekt, möjligtvis för barnen på dagis. Men ni förstår att en gång fick jag lov att ställa bilen på sniskan och skotta mig in på min parkering. Nästan som när Top Gear gänget körde över Nordpolen. Fast bara nästan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=THKseIq5xBY&feature=related[/youtube]

 

Kommentera