Charkhandlar’n

I dag hade jag tänkt att jag skulle köpa en postlåda till pappa på hans födelsedag. Men den var slut. Så istället köpte jag salami och skinka. Mycket bättre. Det var nämligen så att jag hade tagit bilen upp på stan, eftersom jag trodde att jag skulle köpa en otymplig postlåda. Och då hade jag parkerat på Rudbecksgatan, närmare bestämt strax utan för Charkhandlar’n. Rudbecksgatan 14, ungefär.

En ny butik som gjorde mig alldeles lycklig. Ännu gladare blev jag när jag såg att det var en gammal jobbarkompis till mig som stod bakom disken. Mirza. Mirza och jag jobbade tillsammans på McDonald’s på den gamla goda tiden. Men nu har han alltså öppnat ett charkuteri med fantastiskt goda grejer. Jag rekommenderar varmt ett besök där. Där finns bland annat delikatesser från Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland. Gött!

Så småningom kommer han även sälja brickor med plockmat och smaskiga baguetter. Jag återkommer med den infon. Till dess, gå dit och köp lite kallskuret och låt det vattnas i munnen.

 

Kommentera