Bubbel trubbel

Ni som följer mig på Instagram vet som sagt att jag har blivit drabbad av trassliga torsdagar på jobbet två veckor i rad nu. Drabbad kanske är fel ord med tanke på att det till största del är jag själv som haft bristande kunskap gällande gardiner. Men vi kan säga att jag har blivit drabbad av gardinångesten. Och när den blir som värst så försöker jag spola tillbaka tiden och ge min morfar stolthet nog att ta patent på de välanvända fingerkrokarna som det sägs att han uppfann, då hade ju saken varit biff.

Men nu tog han inte patent och jag sliter mitt hår över gardiner med veckbandslängd, kappor med kardborreband, längder med sydda glid, mått på skenor och priser på tyger. Jag är fast besluten att lära mig det här, för jag tycker verkligen om mitt jobb. Men om kunden vill ha en gardin så är det väldigt lämpligt att ge dem en gardin och inte bara pris på sömnad. Nog för att det känns hyfsat modernt med luftgardiner, jag menar luftgitarr är ju rätt fränt, men luftgardiner tycks inte gå hem. Inte heller särskilt lönsamt.

Så nu hoppas jag att min hjärna ska utveckla ett fokuserat rum för gardinkunskap och att min brors högst värdefulla matematikkunskaper ska trilla ner i huvudet på mig, en promille av hans mattesnille är det enda jag begär. Jag lovar att det skulle hjälpa mig.

Joråsåatt. Veckans roligaste misstag på jobbet är att jag måttbeställde en matta som visade sig vara pytteliten i jämförelse med det jag hade tänkt. Haha. Jag kan inte sluta skratta. Det såg ut som den hade krympt i tvätten. Inte bra. Gör om gör rätt Hjortsberg! Och veckans bästa var att jag vann en flaska bubbel, det skönaste hade förstås varit om trubbel blev till bubbel och inte tvärtom.

Men äsch. Nu är det helg och på måndag är det nya tag. Mitt mantra får bli, jag ska lära mig gardiner, jag är inte rädd. Jag ska lära mig gardiner, jag är inte rädd, jag ska…

Kommentera