Bryggskratt, hagel och historia

Idag på förmiddagen åkte vi ut på landet där vägen kantas av röda hus med vita knutar, nyklippta äppelträd, tussilago och kanadagäss. Jocke skulle köra lite cross och Frank och jag följde med för att hänga lite med yogadonnan och amerikanen som bor i det där fina huset där väggarna andas historia och inredningen skvallrar om färgfest från förr.

Men på vägen dit knoppade förstås Frank in, jag släppte av Jocke vid åkern och åkte vidare längs med den kringelkrokiga vägen ut mot Katrinelund. Katrinelund med sin välkända sjökrog som jag aldrig har besökt tidigare men som jag har hört mycket gott om. Tyvärr var det inte så att vi tog ett smslån och köpte varsin räkmacka, Frank och jag. Nej, restaurangen var stängd och vi spatserade mest runt och tittade på den västkustinspirerade platsen vid Hjälmaren.

Och tjusigt var det. Fast blåsigt, så blåsigt att det gnisslade till i bryggorna när vinden friskade på. Ett högst roligt gnissel för Frank kunde inte sluta skratta sitt bubbliga skratt där han satt på bryggan. Älskade unge.

Sen åkte vi tillbaka till åkern, mannen, yogadonnan och amerikanen. Vi möttes av en hagelskur som gick över till snöblandat regn och såsmåning om sol igen. Hej aprilväder i mars, kyliga vindar och värmande sol. Vi var där en stund innan vi tog pizzaracern hem igen. Körde in i garaget, stängde porten och vilade middag hela bunten. En timme senare var vi utvilade och grannarna undrade vad det var frågan om när vi kom ut nyvakna från garaget. Bäst att passa på att vila lite när Frank sover, sa vi och skrattade glatt.

Och det var det.

Nu ska jag ladda inför en morgondag med mina nya kollegor på Input Interiör. Här ska spanas finheter på världskulturmuseet i Göteborg.
Yes asså!

Kommentera