Brottskod: Korvlåda

I fredags när jag gick på min morgonpromenad fick jag syn på ovanstående låda, skrattade till och undrade vad det var för ett tecken för en före detta korvinna som mig, blev förbannad på korvgubben som valt att slänga sin korvlåda i naturen och tänkte att den kunde bli ett fränt skåp eller nåt i garaget. Jag hade inte gått där på hela veckan och jag tyckte sannerligen att det såg ut som om den stått där ett tag. Så jag såg till att den kom hem i tryggt förvar. Så klart. Det är ju inte för inte som jag är uppfostrad till sakletare om vi säger så.

Korvlådan såg heller inte precis ut som att den skulle användas till att koka korv i någonsin mer, så jag kände att jag helt enkelt gjorde en god gärning och städade upp efter korvgubben som jag trodde hade lämnat den där för att han var grymt trött på sitt arbete. Jag menar, det kan jag ändå förstå, det är ju ett jäkla sjå att langa korv på löpande band.

Ett dygn senare berättade jag glatt om mitt fynd och la upp en bild på Instagram, givetvis i god tro om att jag just hade städat upp i naturen och absolut inte gjort något brottsligt. Som värsta bästa loppisfyndet bara. Trodde jag ja.

Så när jag publicerade bilden på Instagram kom en granne förbi hos oss och frågade mig var jag fått tag i korvlådan. Jag pekade svävande mot mitt promenadstråk och berättade glatt att jag hittat den i en buske, sjukt va? Grannen var visserligen glad åt att hon också hittat korvlådan för kvällen innan hade det nämligen varit föreningens stora samtalsämne, vad hade hänt med korvlådan?

Nu kommer det pinsammaste. I fredags skulle föreningen ha spökvandring för barnen och på kvällen skulle de bjuda alla barn på korv från korvlådan, men hoppsansa då hade korv-Eva kört ett rejält Halloweenbus med hela faderullan och alltså lånat lådan lite grann, vilket resulterade i att föräldrarna fick leta fram sina största kastruller och koka korv för glatta livet.

Vad drar vi för lärdom av detta? Förslagsvis att inte lämna oövervakade korvlådor i naturen som är tänkta att användas och att den som gör fel, dvs jag, erkänner sitt brott. Summa summarum, korvlådan är åter till föreningen, förlåt alla barn och som kompensation kan jag tänka mig att langa korv vid nästa års spökvandring, för då ska ni se att det kommer gå undan, bara det kommer vara en skrämmande station att få sin korv eftersom jag är så rackarns snabb…

Haha. Brottskod: Korvlåda är härmed arkiverat.

Kommentarer

  • Erica säger:

    Hahaha…det var ju tur att det var DU Eva som tagit hand om korvlådan! =) Och det löste ju sig med korven till alla barn, så slutet gott allting gott! Du är så välkommen nästa år att va med å langa korv och spöka, det blir kul! //Kram Erica =)

    Den 29 oktober 2013 kl. 10:43
  • Eva säger:

    Ja jösses Erica, jag höll på att skämmas garaget av mig där, men tur att allt är i sin ordning nu och lite roligt är det allt 😀 Jag kanske ska göra en skylt till korvlådan 😉

    Den 29 oktober 2013 kl. 19:28

Kommentera