Brända nypor

Smög upp med Frank imorse så att Jocke skulle få sovmorgon, funderade på att ta mig till bageriet och köpa bröd men beslutade mig för att baka scones. Ville vara extra gullig mot min man som lät mig ha sovmorgon igår och dessutom få frukost på sängen. Kärlek på det.

Men när klockan var 9.30 vakande Jocke av ett vrål. Jag hade frilansat ihop ett halvt dussin finfina scones, tagit ut dem ur ugnen, lagt dem på gallret och hoppsansa, glömt bort att gallret också varit i ugnen. Det pös till som om jag släkt ett ljus mellan tumme och pekfinger eller som en plötslig pyspunka när jag tog tag med båda händerna. Osmart, osmart, osmart sa jag flera gånger på väg till kranen innan jag spolade kallvatten till känseln försvann och bad Jocke komma ner för att ha koll på Frank under tiden som fingrarna körde forsränning i kallvattnet. Fy bubblan vad det brände till och sved. Men tack vare forsränningen så blev skadan inte så stor, däremot syns märken på fingertopparna från morgonens misslyckade stunt och den romantiska frukosten på sängen blev som bortblåst.

Men sconesen fick högsta betyg trots sveda och värk. Jag använde det här receptet och plussade på med lite vetekli, krossade linfrön och russin. Rullade degen i lite krossad choklad och ringlade över lite honung på bullarna innan jag tog en nypa sesamfrön över och skjuts in i ugnen. Så ni vet.

 

Kommentera