Bråkigt dussin

Bilder från IKEA. 

Toksnuvig till trots tänker jag ta med min kära mor till IKEA imorgon och kolla in deras tillfälliga kollektion, bråkig. Som ni kanske redan har sett så är den ju otroligt färgglad och fin. Jag gillar förstås allt och funderade på hur jag skulle finansiera mitt behov av god design och färgglada ting, med andra ord en briljant idé att ta med mamma och påpeka att nya koppar vore fint och dessutom med fat. Då kan jag minsann bjuda hem både henne och pappa och en hel skock till med raringar på finfika. Så jag tänkte att ett bråkigt dussin vore bra nog.

Ett dussin av de tjusiga kopparna med tillhörande fat. Så istället för att sukta efter koppen Zebra från Uppsala Ekeby så köper jag dessa som sannerligen påminner om just Zebra, men där jag faktiskt kan få ett dussin koppar för samma pris som för en sådan kopp. Och dessutom får jag flera olika varianter då de säljs som omaka par, kan man väl säga. De två översta på bilden säljs ihop och de två understa säljs ihop. Och priset då, jo, 99 riksdaler för ett par. Jo, jag tackar ja.

Så innan helgen är slut har kopparna som står i skåpet nu blivit förvisade till stugan och in flyttar dessa bråkiga rackare, om jag nu hinner norpa åt mig ett dussin eftersom de tycks vara rykande åtgång trots att kollektionen släpptes idag. För säkerhets skull får jag nog hänga på låset.

Någon av er som ska dit och konsumera på god design och färgglada ting, eller känns det bara bråkigt? Ha, slänger mig med skämt som om jag vore från Göteborg, joråsåatt.

Kommentera