Boxning för hälsan

Foto: Jocke (snodde det från hans träning, jag slåss bara på mitsar…) 

I går ringde en tjej från Aspholmen Wellnessclub och meddelade att jag hade vunnit 2:a pris i en tävling. Just för stunden när jag pratade med henne hade jag ingen aning om var jag hade tävlat. Jag tävlar inte så ofta på kupong så att säga. Men jag blev väldigt glad för att jag vunnit och det jag vann var, eller är en hälsokontroll. Och den ska jag genomföra imorgon. Jag vet inte exakt vad det går ut på, men jag är nyfiken på att veta hur gammal min kropp är t.ex. Haha. Jocke tippade på 10 år, men jag tror han menade hjärnan och inte kroppen. I barnslighet alltså.

Annars måste jag säga att jag bör vara i min absoluta toppform hittills. Men som ni vet har jag lite svårt för det där med att annonsera om min träning, även om det är mer än peppande att få beröm för att jag är duktig, men det känns lite som att ge beröm för att jag kan äta med kniv och gaffel. Jag menar att det just nu hör till min vardag och därför räcker det med att jag själv märker skillnad och stärker mig själv för att jag är en sån rackare på att äta med bestick.

På tal om det så började k-boxen på sportpalatset idag, så är det någon som är sugen på ett grymt bra boxningspass två gånger i veckan där man varken behöver dansa som uppvärmningen eller vara ner med chi gong utan fokuserar på att spöa elakingar, så rekommenderar jag det varmt. I dubbel bemärkelse, för svettigt är det.

Det som kan vara negativ är att det är kl 20.00 och kanske för sent för vissa, men två gånger i veckan. Tisdagar och torsdagar. Och endast 400 svenska riksdaler för 12 gånger inklusive medlemsavgift. Inte så pjåkigt va?

För mig passar det alldeles utmärkt, även om jag ställer mig i ledet för periodare så är det skönt att slåss under kontrollerade former. Och gärna tävla kroppsligt och inte på kupong.

Kommentera